Posted on Leave a comment

4 причини да се научим да жонглираме

Жонглирането е добро упражнение за физическото и психическо здраве.

То се основава на една забавна дейност, която трябва да поставите много на сърце, за да успеете. Вие трябва да започнете да го правите за вас, и едва след това да мислите за по-широки хоризонти.

Жонглирането може да направи чудеса за развитието на нервно-психическо и физическо здраве, контрол на стреса, концентрация, подобряване на координацията, популярността и активна медитация.

В редовете по-долу ще представим четири от най-важните предимства.

1. Мозъчна почивка.

Започваме с най-важният ефект – на нашия мозък.
Вече знаем, че с напредване на възрастта, умът намалява остротата си, но жонглирането може да противодейства на този ефект. Противно на първоначалното вярване, според което човешкият мозък не се променя, освен при стареене или настъпило заболяване на плода, последните проучвания потвърждават, че жонглирането може да ви помогне да “генерирате” сиво вещество.
Какво означава всичко това?
Е, във връзка с жонглирането, можем да кажем, че тази дейност увеличава връзките между различните части на мозъка, с което на практика се формира бялото вещество.
“Бялото вещество” се отнася до всички области на мозъка, които съдържат най-високата плътност на аксони (разширения на невроните, които осигуряват връзки между клетките). Всяка форма на обучение засилва тези връзки, и жонглирането е една от тях.
Същата група за изследване сканира мозъците на жонгльори няколко месеца по-късно, през които те си взимат почивка от работа. Те откриват, че бялото вещество, генерирано от активността на жонглирането, присъства и в същото време е по-голяма плътността на сиво вещество. Така че положителните ефекти не изчезват,а се утаяват и подобряват живота Ви.

2. Физическо здраве

За да сте в перфектно здравословно състояние, трябва да се грижите не само за ума, но и за тялото си. След безброй часове, прекарани пред компютъра си чувствате болка, но можете да се борите с това неудобство, като се упражнявате в жонглиране. Това е перфектната комбинация от противостресова и физическа релаксация, която ще премахне проблеми с гърба, коленете или болки във врата.

3. Засилване на концентрацията

Концентрацията е друг аспект от нашата личност, която също може да се подобри чрез жонглиране. Един от най-известните световни жонгльори, Рейд Белсток, изложени ползите от жонглирането, които той чувства пряко. Имал е малки моторни и концентрационни проблеми и е приемал лекарства в продължение на няколко години, но те не са били успешни. Вместо това, след като започнал да практикува жонглиране, той започва да се намира все повече и повече в тази дейност. Следващата логична стъпка била да се научат нови техники, които са му помогнали след време да се съсредоточи върху едно нещо за по-дълъг период от време.

4. Развиване на око-ръка координация

Координацията око-ръка е друго умение, което се развива в тази игра, и може да донесе позитиви в много ситуации. Ще можете да уловите всичко, което пада или се хвърля на вас. Не вреди на човек да е малко по-умел. Много играчи на бейзбол твърдят, например, за подобряване на тяхната работа след започване на жонглиране.
Практикуването на жонглиране развива бързото решаване на проблеми, позата, движението, бързи ръце и крака, и баланс.

Разглеждайки всички тези елементи, е повече от гарантирано, че след като се научите да жонглирате, можете да научите всичко. Също така е добре да се “учат трикове “ 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.